Arama Dizini, Yönlendirme ve Kaydetme Hizmetleri

Arama Dizini, Yönlendirme ve Kaydetme Hizmetleri Sorunu

Arama Dizini, Yönlendirme ve Kaydetme Hizmetleri Sorunu ve Çözümü Nedir?

Merhaba öncelikle Google Ads Reklamlarının Onaylanmamasının sebepleri bir politika ihlali durumu söz konusu olunca ortaya çıkar.

Bu Politikalardan birini ihlal ettiğinizde Google, reklamlarınız onaylanmaz hatta hesabınız da askıya alınabilir.

Ancak buseler karşılaştığınız Arama Dizini, Yönlendirme ve Kaydetme Hizmetleri’nden dolayı reklamlarınızın onaylanmaması durumu Google tarafından kaynaklanan bir hataydı. Araştırmalarımız sonucu bu hatanın Dünya çapınca Bir çok MM hesapları ve kullanıcı hesaplarının etkilendiğini doğruladık. Edindiğimiz bilgilere göre bu hata Arama Ağı Reklamları ve az sayıda Görüntülü Reklamların da etkilendiğini tespit ettik. Bu konu üzerinden Araştırmalarımız hızla devam etmektedir. Tarafımca bu sorunun Google Ads' in otomatik reklam algoritmaların dan kaynaklı bir hata olduğunu düşünmekteyim.

Daha ayrıntılı bir şekilde bilgi vermek gerekirse Google Ads Reklam politikaları kapsamında Arama Dizine yönlendirme ve kayıt hizmetleri için promosyonları yasaklamaktadır. Örnek olarak Google Ads başka bir telefon numarasını (veya işletme bilgisi) almak başka bir hizmete bağlanmak için bir telefon numarası içeren hiç bir hizmetin tanıtımına izin vermez. Yukarıdaki bahsetmiş olduğum politikadan etkilen kullanıcılar bu reklam onaylanmama kategorisine girmedi yani politikayı ihlal etmedi bu Google tarafından yapılan bir hataydı.

Peki ,Nasıl Düzeltirsiniz?

Eğer onaylanmayan reklamlarınız yukarıdaki bahsettiğim politika dan kaynaklı ise bunun çözümü onaylanmayan reklamlarınıza itiraz etmektir. Bu düzeltmeyi uyguladıktan sonra onaylanmayan reklamlarınız büyük ihtimal ile onaylanacaktır.

Bu hata 21 ekimde yapılan Google Ads reklam verme politikalarından kaynaklanmaktadır.

Eğer sorunu çözemediyseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp