Google Ads Hesabım Askıya Alındı Çözüm

Google Ads Hesabım Askıya Alındı Çözüm

Google ads hesabım askıya alındı, google ads askıya alınan hesabın neden askıya alındığının birden çok sebepleri olabilir gelen hep birlikte bu sebeplere birlikte bakalım.

Öncelikle bu makaleye vakit ayırarak sıkılmadan okumanızı rica ediyorum.

Google Ads Hesapları ve Reklam verme politikalarında kullanıcıların güvenliğini sağlamak için Google ads sizin güvenliğinizi çok önemser. Bazı politika ihlalleri sebebiyle Google Ads reklam hesabınızı askıya alabilir. Askıya alınan hesaplar için e-posta bildirimi alırsınız ve o hesapta artık reklam yayınlayamazsınız. Çok Önemli bir not Eğer bir hesabınız askıya alındı ise yeni bir hesap açmaya çalışmayın yeni açacağınız tüm hesaplarınız da askıya alınır. Bunun Çözüm yolları için makalemizi okumaya devam edebilir veya bir Google Ads Uzmanın dan destek alabilirsiniz.

Hesabınızın Askıya Alınma durumunu kontrol etmek için veya sorun gidermek için buraya tıklayıp kontrol sağlayabilirsiniz.

İlk olarak bilmeniz gereken durumlar

  • Askıya alınan hesaplarda reklam yayınlayamazsınız ve yeni kampanya oluşturamazsınız.
  • Askıya alınan hesaplarda e-posta adresi yada aynı ödeme yönteminin bağlı olduğu hesaplarınızda askıya alınma ihtimali vardır.
  • Askıya alınmış Google Ads hesabınıza bağlı bir Merchant Center hesabınız var ise buda askıya alınabilir.

Google Ads hesaplarınızı neden askıya alır?

Google Ads reklam verme politika şartları ve koşulların dan birini ihlal ederseniz hesabınız askıya alınır. Bazı durumlarda Google Ads hesabınızın geçici olarak askıya alınmasını sağlayan başka nedenlerden de kaynaklı olabilir.

  1. Google Ads politikaları

Hesabınızda ağır bir politika ihlali tespit edildiğinde uyarı yapılmaksızın hesabınız askıya alınır.

Ağır İhlal nedir?

Yasalara aykırı olacak veya Google kullanıcılarını yada dijital reklamcılık sistemini ağır ölçüde zarar verilebilen ihlaldir.

Google Ads politika ihalelerini nasıl tespit eder?

Google Ads in yapay zekâ algoritması bu ihlalleri otomatik olarak tespit eder. Veya internet kullanıcıları tarafından yapılan bazı değerlendirmeleri dikkate alır. Bunlar kullanıcı şikâyetleri tüketici yorumları, yasal uyarılar ve kuralları kapsamaktadır.

  1. Yaş Şartları

Google Ads hesap açma yaş şartlarını ihlal ettiğinizi tespit ettiği anda reklam hesabınızı askıya alır. Buradaki Yaştan kasıt işletmenizin yaşı değil kendi yaşınızdır.

  1. Reklam Bağış Politikası

Google ’un Reklam bağışları hesabınız Reklam bağışları politikasına uygun olmaması halinde askıya alınır.

  1. Yetkisiz Hesap Etkinlikleri

Google Ads hesabınıza veya G mail adresinize izin vermediğiniz bir kişi tarafından erişmeye çalıştığını tespit ederse hesabınızda yetkisiz bir ödemeyi önlemek için Reklam hesabınızı geçici olarak askıya alınır. Askıya alınan hesabınızda Güvenlik nedeniyle geçici olarak hesabınız askıya alındı uyarısı görebilirsiniz.

yetkisiz-erişim-askı

  1. Faturalandırılma & Ödeme Sorunları

Ödeme veya faturalandırılma ile ilgili aşağıdaki durumlarda Google Ads hesabınızı askıya alabilir.

  • Promosyon kodunu kötüye kullanma: Promosyon kodlarınızı satmak veya hesabınızda birden fazla promosyon kodu tanımlaya çalışmak hesabınızın askıya alınmasına sebep olabilir. Google Ads’in promosyon kodları kullanımı ile ilgili şartlar ve koşullara uymanız kesinlikle önerilir. Bir başkasından satılan alınıp hesabınıza uygulamaya çalıştığınız promosyon kodu Google Ads in bunu fark etmesi durumunda hesabınız askıya alınabilir.
  • Ters İbraz Talebi veya Sunma: Banka veya kredi kartı kuruluşuna meşru bir Google Ads bakiyesi karşılığında yapılmış ödemenin geri iadesi için talep verirseniz reklam hesabınız askıya alınabilir.
  • Şüpheli Ödeme Etkinliği: Google Ads hesabınızda şüpheli bir ödeme tespiti sağladığı anda hesabınızı askıya alır. Bir başkasının kredi kartını kendi hesabınızda kullanmanız şüpheli bir ödeme işlemidir.

süpheli-ödemeler

  • Ödenmemiş Bakiye: Hesabınızda ödenmemiş bir borç bakiyesi var ise hesabınız geçici olarak askıya alınabilir. Askıya alınma bildiriminde hesabınızda ödenmemiş bir bakiyeden dolayı geçici olarak askıya alındı uyarısı görebilirsiniz.

ödenmemis-bakiye

Ağır politika ihlalleri nelerdir?

  • Sistemleri Atlatma: Google Ads in sistemlerini atlatmaya ve engellemeye çalışan program ve uygulamalar ile işlem yapma veya bunlara teşebbüs etmeniz sistemlerini atlatma olarak algılanabilir.

sistemleri-atlatma-polititkası

Reklam yönlendirdiğiniz web site içeriğini gizleme saklama, Şartlar ve koşulları sağlamayan Uygunsuz web site içeriğine reklam yönlendirme, Web site içeriğinizin anlaşılmasını zorlaştıracak şekilde içerik girmek açılış sayfalarınızdan bazılarını gizlemek sistemleri atlatma politikasını ihlal etiğinizin göstergesi kabul edilip hesabınız askıya alınabilir.

Onaylanmayan reklamlarınız için yeni bir alan adı alıp hesap açmak onaylanmayan aynı reklamları bu hesapta tekrar oluşturmak tekrarlanan bir politika ihlali gerçekleştirmeniz sebebi ile hesabınız sistemleri atlamadan askıya alınabilir. Onaylanmayan reklamlarınız için cinsel içeriğe yönelik kampanyalar metinler, resimler, videolar gizlemek cloker vb yazılımlar kullanarak bunları gizlemek hesabınızın askıya alınmasına sebep olan nedenlerdir. Daha önce askıya alınmış bir hesabınız var ise yeni bir Google Ads hesabı açıp tekrardan reklam yayınlanmaya çalışmak hesabınızın askıya alınmasına sebep olur. İnternet kullanıcılarına politikalara uygun olmayan içerikli reklamlar oluşturmak hesaplarınızın askıya alınmasına neden olur. Web siteniz reklam hesaplarınız ve üçüncü taraf kaynaklar ve çeşitli kaynaklar dahil edilerek hesabınız incelenebilir. Google Ads sistemleri atlatma politikasını ağır bir politika ihlali olarak kabul eder. Bu sebepten askıya alınan hesaplarınız itiraz formu oluştururken gerçekten ikna edici şartları ve koşulları ihlal etmediğinizi kanıtlamanız hesabınızın yeniden etkinleştirilmesine olanak tanır.

Web Yöneticisi Kuralları

Google Ads Aşağıdaki eylemlere kesinlikle izin vermez.

Anahtar kelimelerinizi doldurma, anahtar kelimelerinizi gizlemek, gizli bir şekilde web sitenizi yönlendirme, ara köprü sayfalar sosyal platformlarda spam yapma gibi eylemlerine Google Ads kesinlikle izin vermemektedir.

Koordine yanıltıcı Uygulamalar: Web site ve reklam içeriklerinizde siyaset, toplumsal konular kamuyu ilgilendiren meseleler ve kimliğinizi gizleme kendiniz için yanlış beyanda bulunmak ağır politika ihlali olarak kabul edilir ve hesabınız askıya alınır.

Yanıltıcı bilgi ve Beyanlar

Kimlik bilgilerinizi gizlemek yanıltıcı bilgi içerik girmek veya saklamak, başka bir kişi kuruluş ve ya bu kişilerin bilgilerini kullanmak işletme adınızı yanlış beyan etmek kullanıcılara yaptıkları aramada işetme adınızı yanlış göstermeniz Google ads tarafından kabul edilmez.

Taklit Ürünler: Google Ads taklit ürünlerin satışına ve tanıtımına kesinlikle izin vermemektedir. Başka bir markanın ürünün tıpa tıp aynısını ve o üründen zor bir şekilde ayırt edilmesini sağlayan reklam içeriği web site içeriğinde ticari logo marka ürün resimlerini kullanmak ve bu ürünlerin o markanın orijinali gibi yansıtmak politika ihlalidir ve hesaplarınız askıya alınabilir. Ürünlerinizin veya markanızın kullandığını tespit ederseniz Google ads e şikâyet edebilirsiniz. Google ads bu politikaları çok ciddiye almaktadır. Burada çok önemli bir bilgi vermek istiyorum Taklit ürünler politikası reklamlarınızda yada web sitenizde veya uygulamalarınızda gerçek ürünleri taklit etmenizi kapsamaktadır. Google Ads in ticari marka politikası da Ünlü ve tescilli markaları reklam metinlerinizde veya anahtar kelimelerinizde kullanılmasını kapsar.

Ruhsatı olmayan Eczanelerin tanıtımı: Reçeteli ilaçları reçetesiz bir şekilde sunmak, lisans sahibi olmadığınız yerleri hedeflemek gibi politika ihlalleri çok ağır politika olarak nitelendirilir. Kısıtlanmış ilaç terimleri reklamlarınızın metinlerinde veya web sitenizde kullanılması ağır politika ihlallerine girmektedir. Spekülatif deneysel tıbbi tedavi, kök hücre tedavisi gen terapi ve setleri rejeneratif tıp yöntemleri trombosit ve zengin plazma gibi kelimelerin ürünlerin tanıtımına Google Ads kesinlikle izin vermez çok ağır bir politika ihlali nedeniyle reklam hesabınız uyarılmaksızın askıya alınır. Klinik deneylerine katılımcı alımına yönelik reklamlar, Evde uygulanan HIV testleri, Kürtaj, doğum kontrolü, bağımlılıkla mücadele, sağlık sigortası sağlık ürünleri, gibi reklamlar bazı coğrafya ve ülkelerde kısıtlanmıştır bu tarz reklamlar için Google ads in reklam verme şartları ve koşullarını okuyup gerekli koşulları yerine getirdiğinizi gösteren sertifikasyon ruhsat beyan etmeniz gerekmektedir. Yukarıda ürün veya hizmetlerin detayı için kesinlikli Google ads reklam verme politikalarını uymanız gerekmektedir. Google ads in politikaları ülkelere göre değişiklik göstermektedir.

Kabul edilemez iş uygulamaları: Reklam verenlerin işletmesini veya ürün yada hizmetleri ile ilgili bilgileri gizlemek gerçeğe aykırı şekilde sunmak suretiyle kullanıcıları dolandırmaya yönelik reklamlar vermek kabul edilemez politikalara girer ve Google ads bunu ağır bir politika ihlali kabul eder hesabınızı uyarmaksızın askıya alır. Reklam URL ve hedeflerinizde marka içeriğe yönlendirmek, kendinizi markanın sahibi gibi tanıtmak, gerçekte olmayan bir işletme olarak kendinizi o markanın sahibi gibi tanıtıp para ya da bilgiye ikna etmeye çalışmak , kullanıcıların can ve mal güvenliğini tehlikeye atan reklamlar yayınlamak, kullanıcıların tedavi tıbbi yardım almasını geciktirebilecek krtik hizmetleri sunduğunuzu beyan etmeniz ağır politika ihlalleri sayılır. Reklamı verilen web siteniz de kimlik avı yapmak tarayıcılar ve banka gibi tüzel kişileri taklit etmek kullanıcıların kişisel bilgilerini toplamak, veya bir başkasının kimliğine bürünmek gibi konular Google ads tarafından çok ciddiye alınır bu durumları ihlal etiğiniz tespit edilirse reklam hesaplarınız askıya alınır.

kabuledilemez-is-uygulamlari

Ticari yaptırım ihlalleri: Ülkemiz Türkiye’de Ürün yada hizmetlerinizde kayıtlı olmayan besin takviyeleri reklamları ve web site hedef içeriklerinize Google ads kesinlikle izin vermemektedir. Bu konuları Google ads çok ciddiye alır ve reklam hesaplarınız bu yüzden askıya alınır.

Cinsel Uygunsuz İçerikler: Google ads müstehcen içerikler, tahrik edici cinsel içerik metinleri resimleri, sesleri yada videoları içerek reklam ve web site içeriklerine kesinlikle izin vermez ve bu ihlalleri gerçekleştiren reklam hesaplarını askıya alır.

Hesapların askıya alınmasına yol açacak başka politika ihlalleri varımdır?

Evet kesinlikle vardır.

Paylaş Facebook Twitter E-Mail Whatsapp